Bilim ve Teknoloji

Trending:


Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda başvuru süreci başladı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğince (OİB) bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nın başvuru süreci başladı.


Dikkat! Bu tuzağa düşmeyin: Otomobil dolandırıcılığında yeni yöntem

Otomobil dolandırıcılığında sınır tanınmıyor. Bu kez satıcılar değil alıcılar dolandırıyor. Radyatöre yağ koyarak motoru arızalı gösterip fiyatı düşürüyorlar. Dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? CNN TÜRK ekibinden Arife Yılmaz ve Kameraman Ümit Sertabipoğlu konuyu Oto Ekspertiz Uzmanına sordu.


Malatya'da 'change' operasyonu: 47 araçta tespit edildi

Malatya'da depremde hasar görerek kullanılamayacak hale gelen araçların motor ve şase numaralarını hacizli, çalıntı veya yurt dışından getirilen araçlarda kullanan 11 şüpheli gözaltına alındı.


Tabeladaki rakam değişti! Benzine 1 lira 37 kuruş, motorine ise 1 lira 24 kuruş indirim geldi

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Gece yarısı benzine 1 lira 37 kuruş, motorine ise 1 lira 24 kuruş indirim geldi. Pompa fiyatlarına da yansıyan indirim sonrası İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40 lira 12 kuruştan, benzinin litresi ise ortalama 42 lira 64 kuruştan satılıyor.


AB Çinden gelen otomobil bolluğundan rahatsız

AB Çinden gelen otomobil bolluğundan rahatsız Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hristiyan Demokrat Birlik Partisinin (CDU) Berlinde düzenlenen 36. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Avrupanın Çinden gelen elektrikli otomobil bolluğuna karşı kendini koruması gerektiğini belirtti. AB ile Çin arasındaki ekonomik rekabe...


Sıfır otomobilini şüphe üzerine ekspertize soktu! Hayatının şokunu yaşadı

Pendik'te yaşayan Uğur Can, Kartal'da bulunan bayiden marka bir otomobili 1 milyon 135 bin TL'ye satın aldı. 29 Ocak'ta otomobilini teslim alan Can, bir gün sonra otomobilinde boya kabarıklıkları olduğu gerekçesiyle aracı ekspertize götürdü. Ekspertiz raporlarında iddiaya göre otomobilinin sonradan boyanmış olduğunu, kaportasındaki vidalarda oynanma olduğunu ve kaportanın bazı bölgelerinde işlem yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine bayiye...


Mercedes, ilk güncellemesinde nasıl tam gücüyle saldırmaya başladı?

Mercedes, W15'ten daha fazla performans elde etmek için bir güncelleme hamlesi başlatırken, Formula 1'in Miami Grand Prix'sine yeni bir taban ve kenar kanat düzenlemesi getirdi.


Tır sürücüsü 180 kilometre hızla gitti, otomobiller ona yetişemedi

Bursa'da seyir halinde olan bir tır, aynı yolda seyreden araç sahiplerinin yetişmekte güçlük çektiği 180 kilometre hızla ilerledi. Tırın yüksek hızı diğer sürücülerin dikkatini çekti ve şaşkınlık yarattı.


Stella: "McLaren, 2021 Rusya GP'den Norris'e kıyasla daha fazla şey öğrendi"

Andrea Stella, Sochi'de kaybedilen zafer için Lando Norris'ten ziyade takımın suçlu olduğuna inanıyor.


Yoldan çıkan araç kaza yaptı: 1yaralı

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.


Motosiklet kafeye daldı! O anlar kamerada!

Motosiklet kafeye daldı! O anlar kamerada! İstanbulda olay, dün saat 18.20 sıralarında, Silivri Mahallesinde bulunan bir kafenin kaldırım üzerindeki dış kısmında meydana geldi. FREN YERİNE GAZA BASMIŞ DHAda yer alan habere ve iddiaya göre bir kişi, emanet aldığı motosikletle kaldırımdan ilerlediği sırada, fren yerine gaza basınca kafenin kaldırım k...


Ankara’da park halindeki otomobillerin lastikleri yarılmış halde bulundu

Ankara’da park halinde arka arkaya sıralanmış çok sayıda otomobilin lastikleri kesici aletlerle yarılmış halde bulundu.


Minibüste sıkışan sürücü AFAD yardımıyla çıkarıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkan minibüs devrildi, araçta sıkışan sürücü AFAD yardımıyla çıkarıldı.


Direksiyon hâkimiyetini kaybeden otomobil mağazaya böyle girdi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü önce KGYS trafosuna oradan da ayakkabı mağazasına çarparak durabildi.


'Zeytin'e acımadı! Uyurken ezdi, metrelerce sürükledi

Olay, saat 03.30 sıralarında Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 03.30 sıralarında plakası belirlenemeyen otomobil sürücüsü sokakta durdu. Araçtan inen sürücü bir süre arkadaşlarıyla konuştuktan sonra tekrar otomobile bindi. Otomobille sokakta yatan köpeğe çarparak köpeğin metrelerce sürüklenmesine neden olan sürücü olay yerinden kaçtı. Mahallenin 'Zeytin' ismini koyduğu köpek olay yerinde öldü. Olay anı bir iş...


Lastiği patlayan otomobil önündeki araca çarpıp devrildi: 2 yaralı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde lastiği patlayan ve önündeki araca çarparak devrilen otomobildeki 2 kişi yaralandı.


Çalınan motosikletler bulundu

Çalınan motosikletler bulundu Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'dan çalınan 2 motosiklet polisin çalışması sonucu Denizli'de bulundu. Hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlenen çocuk yaştaki 2 şüpheli ise çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakıldı.Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinden 22.04.2024 ve 27.04.2024 günlerinde 2 ...


Minikler trafik kurallarını eğlenerek öğreniyor

Denizli’de miniklere Karayolu Trafik Haftası kapsamında Trafik Eğitim Parkı’nda trafik kuralları teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Ayrıca dereceye giren öğrenciler ile başarılı polis ve jandarma personeli ile toplu taşıma aracı kullanan şoförlere ödüller verildi.


Skywell’den yeni SUV

Ulu Motor, Skywell HT-i modelinin hibrit versiyonunu Temmuz 2024 itibariyle Türkiye'de ön siparişlere açmayı hedefliyor.


Batman'daki kazadan 16 gün sonra acı haber

Batman’da bir şahıs, 23 Nisan tarihinde akşam saatlerinde Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı üzerinde bulunan Petrol City Alışveriş Merkezi önünde 34 ER 1081 plakalı otomobili ile arkadaşıyla birlikte sosyal medya hesabından canlı yayın yaptığı sırada kırmızı ışık ihlali yaparak yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarpmış, çarpmanın etkisi ile pusette bulunan 8 aylık Delal Asya Sevdi bebek ile Zelal Sevdi (15), Elif Erpolat...


Manisa'da feci kaza! Treninin çarptığı otomobilde 1 can kaybı

Manisa'da Uşak-İzmir seferini yapan yolcu treninin hemzemin geçitte otomobile çarpması sonucu 2 çocuk babası Yaşar Ercan hayatını kaybetti.


Motosiklet kafedeye oturan müşterilerin arasına daldı: 4 yaralı

Olay, dün saat 18.20 sıralarında, Silivri Mahallesi'nde bulunan bir kafenin kaldırım üzerindeki dış kısmında meydana geldi. İddiaya göre bir kişi, emanet aldığı motosikletle kaldırımdan ilerlediği sırada, fren yerine gaza basınca kafenin kaldırım kısmında masalarda oturan müşterilerin arasına daldı. Kazada 1'i işletme sahibi 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan kişiler ambulansla...


120 bin yolcuya emniyet kemeri bilgilendirmesi

Samsun'da polis ekipleri, emniyet kemeri kullanımı konusunda 120 bin 656 yolcuyu bilgilendirdi.


Lüks araç yoldan çıktı: 1’i ağır 2 yaralı

Elazığ’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks otomobil, yol kenarındaki duvara çarptı. Kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.


Ferrari, yeni güncellemeleri Fiorano'daki "özel bir testte" deneyecek

Ferrari, SF-24 için hazırladığı yeni güncellemeleri bu hafta Fiorano'da yapacağı iki günlük bir testte deneyecek.


Bozüyük’te emniyet kemerinin önemi simülasyon aracıyla anlatıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’na ait "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nda öğrencilere yönelik uygulamalı eğitim verildi.


Bursa’da hafif ticari araç alevlere teslim oldu

Bursa'da park halindeki hafif ticari araç alev alev yandı.


Okul müdürünü hayattan koparan kaza: Meslektaşları motosikletini tanıyınca olay yerine geldi

Antalya'da motosikletiyle hafif ticari araca çarpan ilkokul müdürü Erkan Şahin (54), yaşamını yitirdi. Kaza yerinden geçerken motosikleti tanıyıp araçlarından inen Şahin'in meslektaşları, hayatını kaybettiğini görünce büyük üzüntü yaşadı. Erkan Şahin’in Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nde ikinci kez üniversite okuduğu, derse gitmek için okuldan erken çıkarak motosikletine bindiği öğrenildi.


8-9 Mayıs Benzin ve Motorin güncel fiyatları! Benzine indirim var mı?

Güncel benzin fiyatları ve benzine zam geldi mi merak ediliyor. Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. 8-9 Mayıs benzin, motorin güncel fiyatları ve benzine indirim geldi mi konuları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Benzine indirim var mı? Benzine indirim geldi mi? Benzin ve motorin güncel fiyatları!


TÜRASAŞ Müzesi'nde Türkiye'nin ilk yerli ve milli motor bloğu sergileniyor

Sivas'ın tarihi mirasını ve endüstriyel geçmişini keşfetmek isteyenler için TÜRASAŞ Müzesi, bir zaman makinesi gibi işlev görüyor. 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ, günümüze kadar uzanan zengin tarihini, ziyaretçilerine görsel bir şölenle sunuyor. Müzede, Türkiye'nin ilk yerli ve milli motor bloğu olan devrim otomobilinin motor kalıbı da sergileniyor.


Kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı

Çorum'da yapılan uygulamalarda kurallara uymayan sürücülere toplamda 213 bin TL idari para cezası uygulandı. Bahar Caddesi ve İpeklievler 3. Cadde üzerinde gerçekleştirilen uygulamalarda 240 araç sorgulandı ve 23 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanma, polis ekiplerinin dur ihtarına uymama, trafik güvenliğini tehlikeye düşürme ve alkollü araç kullanma nedeniyle ceza kesildi.


Silivri Kuzey Marmara Otoyolu’nda ticari araç alev alev yandı

Silivri Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyir halindeyken yanmaya başlayan hafif ticari araç itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.


Rolls Royce’dan 2 yeni otomobil

Rolls-Royce Cullinan II ve Black Badge Cullinan II Serilerini Tanıttı.


Türkiye’nin en yenilikçi milli teknolojileri görücüye çıktı

YTÜ Yıldız Teknopark bünyesinde bulunan YTU Innovation Hub, mobilite alanında Türkiye'nin en yenilikçi teknolojilerini sergilediği bir lansmana ev sahipliği yaptı. Otonom araçlardan yerli otomobillere, teslimat araçlarından yapay zeka destekli tarım araçlarına ve ikonik Devrim Otomobilinin elektrikli versiyonuna kadar uzanan geniş bir yelpazede ürünler, global çapta girişimci firmaların imzasıyla görücüye çıktı. Girişimciler, Türk teknolojisinin...


MG HS isteyenlere kaçırılmayacak Mayıs fırsatları!

MG'den kampanyalar devam ediyor.


Takla atan otomobil alev topuna döndü: 2 yaralı

Batman’da kontrolden çıkarak takla atan otomobil şarampole devrilerek alev topuna döndü. Kazada 2 kişi yaralandı.


Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nda baba-kız birlikte yarışıyor

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın Bilecik ve Ankara ayağında kadınlar kategorisinde birinci olan İrem Ertüzün, başkentte babası Hilmi Ertüzün ile birlikte yarışmaktan çok büyük keyif aldığını söyledi.


(Özel) Alkollü sürücü uygulamadan kaçarken refüje çıktı

Bursa’da trafik polisleri alkollü sürücülere geçit vermiyor. Kontrol noktasından kaçıp refüjde yakalanan sürücü 2.26 promil alkollü çıkarken, polislerin fark ettiği başka bir sürücü ise aracını park edip arka koltukta uyuduğunu söyledi. Üzerinde kimlik ve ehliyeti olmayan o kişi de polis merkezine götürüldü.


Akaryakıtta çifte indirim!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Akaryakıtta beklenen indirim bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı.


Benzin ve motorine indirim geldi

Benzin ve motorin fiyatlarında gece saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere indirim geldi. Peki akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?


Ataşehir'de vahşet: Sokakta uyuyan köpeği ezip kaçtı... 'Sürükleyerek aşağıya kadar götürüyor'

İstanbul Ataşehir'de sokakta uyuyan köpeğe otomobille çarpıktan sonra metrelerce sürükleyen sürücü olay yerinden kaçtı. Mahallenin 'Zeytin' ismini koyduğu köpek olay yerinde öldü. Mahalle sakini Berkay Kontaj, "12 senedir mahallede bizimle beraber büyüyen bir köpekti. Köpeği görmesine rağmen köpeği eziyor. Ezdikten sonra sürükleyerek aşağıya kadar götürüyor. Arabadan inip bakmaya tenezzül etmiyor. Gereği neyse yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.


NIO, Onvo L60 ile Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor

Modeli ay sonuna doğru resmen tanıtacak.


Xiaomi, bir ay içinde 10 bin elektrikli otomobil üretti

Çinli teknoloji devi Xiaomi, aralık ayında tanıttığı ilk elektrikli otomobili Xiaomi SU7’yi kısa süre önce satışa çıkardı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan SU7 öyle büyük ilgi gördü ki şirketin stokları anında tükendi.


Skywell'in yeni hibrit modeli HT-i, Temmuz'da Türkiye'de!

Ön siparişler Temmuz'da başlayacak.


Alanya’da 4 araçlı zincirleme trafik kazası

Antalya’nın Alanya ilçesinde dört aracın karıştığı trafik kazası meydana geldi. Kazada kimse yaralanmadı.


Geçen ay en fazla satılan otomobil markaları belli oldu

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında bu yılın nisan ayında en fazla satışı yapılan markalar belli oldu.


Toyotanın eski fabrikasında Aurus marka araçlar üretilecek

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Toyota'nın St. Petersburg'daki eski fabrikasında Rus Aurus marka araçların üretileceğini duyurdu.


ABD Kongre Üyesi: "F1'in Andretti'yi engellemesinin sebebi 'para'"

Liberty Media'nın Andretti-GM'in Formula 1 teklifini engellemesinin incelenmesine öncülük eden ABD Kongresi üyesi, sporun ticari hak sahibinin gerekçelerini sorguladı.


Marketlerden çala çala otomobili zeytinyağı ile doldurdu...Hırsızlık anları kamerada

Konya'da il dışından gelen bir şüpheli, zincir marketlerden çaldığı 300 litre zeytinyağı, kaşar peyniri, gıda ve temizlik malzemeleri ile birlikte yakalandı. Tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.


Şüpheli otomobilden 186 adet kaçak alkol çıktı

Sinop’un Gerze ilçesinde polis ekiplerinin durumundan şüphelenerek durdukları otomobilden 186 adet gümrük kaçağı alkol ele geçirildi.