İTALYA HüKûMETI, STELLANTIS VE MERCEDES'E VERDIğI DESTEğI KESIYOR

Batarya tesislerine verilecek destek kesiliyor.

İtalyan hükûmeti, Stellantis ve Mercedes-Benz için hazırladığı "batarya tesisi" desteğini kesmeye hazırlanıyor. Resmi açıklamaya göre bu kararın arkasında, Avrupa'da günden güne azalan EV talebi var.

İtalya, her iki markaya da yaklaşık 200 milyon euro'luk bir destek verecekti. Hükûmetten gelen açıklamaya göre bu yatırım, diğer yeşil enerji projeleri için kullanılacak.

Stellantis ve Mercedes-Benz'in de hissedarları arasında bulunduğu ortak batarya girişimi Automotive Cells Company (ACC), Avrupa'da toplamda 7 milyar euro'luk bir yatırım yapmayı amaçlıyordu. Bu proje kapsamında Fransa, Almanya ve İtalya'da üç dev batarya tesisi kuracaktı.

Haziran ayında ACC, İtalya'nın Termoli ve Almanya'nın Kaiserslautern kentlerindeki tesislerde elektrikli araçlara olan talebin yavaşlaması nedeniyle çalışmaları durdurduğunu açıkladı. Kuzey Fransa'daki fabrika ise üretime başladı.

Bunu da oku

Stellantis CEO'su Carlos Tavares 17 Eylül'de İtalya'nın Torino kentinde düzenlenen kurumsal bir etkinlikte yaptığı açıklamada “Kapasite artışını elbette talep artışına uygun olarak planlamalıyız” dedi.

Tavares, “Avrupa'da elektrikli araç satışları artar artmaz, daha fazla kapasiteye ihtiyacımız olduğunu görür görmez, Almanya ve İtalya'daki iki ek tesisin yatırımına başlayacağız” dedi.

Hatırlarsanız Tavares, aynı konuşmada Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin "2025 kararını durdurun" açıklamasına da sert tepki göstermişti.

   

2024-09-19T08:29:00Z dg43tfdfdgfd