YENI TOYOTA C-HR ILK KEZ KAMERALARA YAKALANDı

Araç, Türkiye'de üretilecek.

Japon otomobil üreticisi Toyota, geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde de oldukça sevilen C-HR'ın yeni nesline ait Prologue konseptinin tanıtımını gerçekleştirdi. Aradan geçen uzun bir sürenin ardından yeni nesil C-HR'ı ilk kez casuslarımız Nürburgring'de test edilirken görüntülemeyi başardı.

Genel olarak araca baktığımızda seri üretime hazır bir şekilde olduğunu söyleyebiliriz. Prototipin hatları Prologue konseptini oldukça andırıyor. Her ne kadar tasarım çizgileri belli olsa da ağır kamuflaj sebebiyle ayrıntıları net bir şekilde göremiyoruz. Kapalı stop ve far grubu seri üretim versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor.

Prologue konseptinin genel hatları araçta olsa da bazı farklılıklar da bulunuyor. Örneğin konseptin ön tarafından daha süslü bir tampon yer alıyor. Arkada ise difüzör tasarımında farklılık gözümüze çarpıyor. Ayrıca aracın kapı kollarının da klasik bir şekilde konumlandırıldığını görüyoruz.

Aktarılan bilgilere göre marka, yeni nesille birlikte aracın dingil mesafesini ufak da olsa artıracak. Bu sayede iç mekanda daha iyi bir yaşam alanı sunulacak. Ayrıca araç, standart hibrit modele ek olarak şarj edilebilir hibrit bir üniteyle de sunulacak. Zira test edilen prototipte de şarj portu net bir şekilde belli oluyor. 

Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamalarda yeni nesil Toyota C-HR'ın Türkiye'de üretileceği açıklandı. Model, şarj edilebilir hibrit olması sebebiyle ülkemizde üretilen ilk PHEV otomobil olacak. 

Bunu da oku

Source: Automedia

2023-06-04T17:30:03Z dg43tfdfdgfd