YENI SKODA SUPERB SEDAN VE ESTATE CASUSLARıMıZA YAKALANDı

İki prototip de seri üretime hazır gibi görünüyor.

Çek otomobil üreticisi Skoda, son zamanlarda oldukça yükselen SUV trendine rağmen sedan ve station wagon otomobiller yapmaktan vazgeçmiyor. Casuslarımız yeni Skoda Superb Sedan ve Estate'i Avusturya'da test edilirken net bir şekilde görüntülemeyi başardı.

Genel olarak görsellere baktığımızda araçların üzerinde ağır bir kamuflaj olduğunu görüyoruz. Fotoğraflar arasında sedan modelin bagajının açılmış hali bizleri karşılıyor. Eski nesildeki gibi bagaj kapağının arka camla bütünleşik bir şekilde açıldığını görüyoruz. Buna ek olarak geniş bir bagaj hacmi de net bir şekilde belli oluyor.

Tasarım ayrıntılarına indiğimizde ön tarafta bizleri daha geniş sekizgen ızgara, dar farlar, geniş ve dikey olarak konumlandırılmış köşe havalandırmaları karşılıyor. Arka tarafa geçtiğimizde ise stop grubunun biraz da olsa inceldiğini görebiliyoruz.

İç tasarıma geçersek bizleri daha teknolojik bir kabinin karşılamasını bekliyoruz. Büyük ekranlara sahip olacak aracın daha fazla sürüş asistanlarına da sahip olması bekleniyor. Teknik tarafa gelirsek 2.0 litreden büyük olmayan benzinli ve dizel ünitelerin sunulacağını düşünüyoruz. Tamamen elektrikli bir varyant düşünülmese de şarj edilebilir hibrit (plug-in hybrid) bir ünitenin de karşımıza çıkması bekleniyor.

Şimdilik tanıtım tarihi net olarak belli olmasa da sonbahar aylarıyla birlikte araçların tanıtılması planlanıyor. Büyük ihtimalle iki versiyon da 2024 model yılıyla showroomlarda yerlerini alacak.

Bunu da oku

Source: Automedia

2023-06-04T15:31:30Z dg43tfdfdgfd