TOYOTA, ATMOSFERIK V8 MOTORLU BIR SUPRA HAZıRLıYOR

Repco Supercars Şampiyonasında yarışacak.

Toyota, yeni nesil Supra'yı yalnızca BMW imzalı dört ve altı silindirli motorlar ile üretiyor. Supra GT4 Evo isimli pist versiyonu da altı silindirli bir BMW kalbi taşıdığı için, Supra'nın yarı Alman yarı Japon bir model olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fakat bu durum, 2026 yılında değişecek ve 5.0 litre hacimli atmosferik bir V8 motora yer verilecek.

Repco Supercars Şampiyonası için hazırlanan yarış araçlarında kullanılacağı belirtilen 2UR-GSE isimli güç ünitesi; Lexus'un IS F ve GS F modellerinden tanınabileceği gibi günümüzde RC F, LC 500 ve IS 500 F Sport modellerinde de görülebilir. Ayrıca 2019'da Dakar Rallisi'nde zafere ulaşan Hilux'ta da tercih edilmişti.

Toyota

Repco Supercars Şampiyonası için 2026 Toyota Supra yarış arabası

Toyota, şampiyonanın Gen3 kuralları kapsamında en az 5 yıl boyunca yarışmayı planlıyor. "Tam Japon Supra", bu şampiyonada Ford Mustang ve onun Coyote 5.4 litrelik motoruyla mücadele edecek. Chevrolet ekipleri günümüzde 5.7 litrelik V8 ile donatılmış bir Camaro kullanıyor olsa da seneye (henüz açıklanmayan) yeni bir motora geçilecek.

En az dört adet GR Supra yarış aracıyla katılacaklarını belirten Japon üretici, araçların ikisini Walkinshaw Andretti United takımından Chaz Mostert ve Ryan Wood'a emanet edecek. Belirtmekte fayda var ki WAU, günümüzde Ford Mustang yarış araçları ile piste çıkıyor. Bu arada, diğer takım henüz açıklanmadı.

Bunlara da göz atın

Source: Toyota

2024-09-18T13:28:50Z dg43tfdfdgfd