TESLA, TAM OTONOM SüRüşü "1 AYLığıNA" HERKESE SUNACAK

Araç sahiplerinin, bu sistemi deneyimlemesi isteniyor.

Tesla, ülkemizde 219.300 ₺ ve Amerika'da 12.000 $ fiyat etiketine sahip olan "Full Self-Driving Kabiliyeti" (FSD) isimli tam otonom sürüş opsiyonunu, bu opsiyona sahip olmayan müşteriler için 1 aylığına ücretsiz hâle getiriyor. Elon Musk, bu haberi Twitter'da basit bir gönderi ile paylaştı ancak görünen o ki tartışmalı otonom sisteminin perde arkasında çok daha fazlası var.

Maalesef yalnızca Amerika'daki müşterileri ilgilendiren bu duruma dair şirket içi bir talimatta, çalışanların tüm araçlara FSD özelliğini eklemesi söylenmiş. Bloomberg'in haberine göre bu durum sadece yeni satın alımlar için değil, servislere gelen eski araç sahipleri için de geçerli. Musk'ın Twitter'daki açıklaması da bunu ima ediyor. Tesla ile temasa geçerek daha fazla bilgi talep ettik ancak henüz dönüş alamadık. Geri dönüş olması halinde yazıyı kesinlikle güncelleyeceğiz.

Bu FSD eğitiminin yasal nedenlerle mi, bir pazarlama hamlesiyle mi yoksa ikisinin bir kombinasyonuyla mı ortaya çıktığı belirsiz. Aralık 2023'te Tesla, otopilot sistemindeki bir yazılım güncellemesi için iki milyondan fazla aracı geri çağırmış ve sürücülerin sistemi kötüye kullanmamasını sağlamak için daha sıkı önlemler almıştı.

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan uzun bir araştırma, özellikle FSD'deki direksiyon hamlelerinde hata buldu. Bunu takip eden güncelleme, elleri direksiyonda tutmak için daha fazla uyarı verilmesinin yanı sıra yanlış kullanımın tekrarlanması hâlinde sistemi geçici olarak devre dışı bırakan bir özellik eklendi.

Bunlara da göz atın

Source: Bloomberg

2024-03-27T13:23:04Z dg43tfdfdgfd