TARIHIN EN YAVAş FERRARI'SI AçıK ARTıRMAYA SUNULDU

Ferrari F12tdf Mulotipo, 25 km/s azami hıza sahip.

2012 yılında tanıtılan Ferrari F12 Berlinetta, 740 bg güç üreten 6.3 litrelik V12 motoru sayesinde 340 km/s hıza ulaşarak döneminin en hızlı Ferrrari'si olmayı başarmıştı. Süper otomobil, Tour de France'a adanmış ve pist için özel olarak geliştirilmiş, maksimum gücü 780 bg'ye yükseltilmiş ve sadece 799 örnekten oluşan özel bir TDF versiyonunda da üretilmişti.

Kısacası bu model tam bir pist canavarı. Fakat, F12tdf'nin başka bir unvanı daha bulunuyor: "Tarihin en yavaş Ferrari'si". Birkaç gün önce, yıllar önce üretim aracının geliştirilmesi için prototip olarak kullanılan ilginç bir Ferrari, Bring a Trailer açık artırma sitesinde ortaya çıktı. F12berlinetta'da yapılan modifikasyonları test etmek için kullanılan bu araç, TDF satışa sunulduğunda depoya çekilmişti.

Böylece bu araç, depoda çürümesinin kimseye faydası olmayacağı için bir gösteri aracı olarak Amerika'ya nakledildi. Teknisyenler, V12'nin gücünü azaltarak en yüksek hızı sadece 15 mph (25 km/s) ile sınırladılar ki bu da showroom'da dolaşmak için yeterliydi. 

Fakat derdi piste çıkmak olmayan bir koleksiyoner, bu sınırlamalara rağmen 475 bin $ (Aynı paraya yepyeni bir SF90 alabilirdi) ödeyerek bu özel aracın yeni sahibi oldu. Araçta yapılan değişiklikler geri alınamayacağı için yasal olarak yola çıkamayan bu aracın şasisinde "Yol kullanımı için uygun olmayan araç" etiketi bulunması da ilginç bir detay. 

Omuzlarında 20.000 km'lik geçmişinin yükünü taşıyan bu araç, 20 inç jantlara sahip. 7 ileri çift kavramalı şanzıman, gücü yalnızca arka tekerlere iletiyor. Beyaz çıkartmalı siyah bir dış görünümle karakterize edilen aracın iç tasarımı da siyah ve daha siyah renklerden oluşuyor.

Spor koltuklar, iç mekanın neredeyse her santimetrekaresini kaplayan deri, manettino düğmeli direksiyon simidi ve üretim otomobiline özgü diğer tüm ayrıntılara yer verildiğini de belirtmeden geçmeyelim. 25 km/s hızı geçemiyor olması dışında tam bir Ferrari gibi görünüyor.

Bunlara da göz atın

2024-04-29T13:15:55Z dg43tfdfdgfd