TARIHIN EN GüçLü LAND ROVER DEFENDER'ı, BU YıL TANıTıLACAK

Çift turbolu V8 motordan güç alacak.

Land Rover, yılın ilerleyen aylarında şimdiye kadarki en güçlü Defender modeli Defender Octa'yı tanıtacak. Henüz teknik verileri açıklanmayan araç hakkında bildiğimiz tek şey, çift turbolu V8 motordan güç alacağı ve hafif hibrit takviyeye sahip olacağı.

Land Rover'ın elindeki V8 motorlara baktığımız zaman mevcut Defender'da kullanılan 525 bg gücündeki 5 litrelik ünitenin iyileştirilmesi mümkün. Fakat Land Rover, geçtiğimiz sene Range Rover SV modelinde kullandığı 4.4 litrelik V8 motora hafif hibrit bir ünite ekleyerek 615 bg güce ulaşmayı başarmıştı. Yani üreticinin tercihini tahmin etmek epey zor.

Güç ünitesi ne olursa olsun Defender, 6D Dynamics hidrolik bağlantılı havalı süspansiyonu ile her şeyi pürüzsüz ve rahat tutacaktır. Bu süspansiyon Octa'yı "hızlanma, frenleme ve yüksek süratli virajlar sırasında düze yakın bir duruşta" tutabiliyor. Ayrıca Brembo frenlere de sahip olacak.

Defender Octa, içte ve dışta elmas esintili rozetlerle diğer versiyonlardan ayrılacak. Dış grafik panelindeki rozet, işlenmiş ve kumlanmış titanyum bir disk üzerinde parlak siyah bir elmasa sahip. İç mekandaki fotoğraflarda ise direksiyon simidinin alt kısmında kırmızı, aydınlatmalı bir elmas rozet görülüyor.

Land Rover, Octa'nın lansmanını bu yılın ilerleyen zamanlarında gerçekleştirecek. Ayrıca, ilgilenen müşterilere, ilk partiden sipariş vermek istiyorlarsa, Defender bayileri ile şimdiden iletişime geçmelerini söylüyor.

Yaklaşık bir yıl önce, Jaguar Land Rover büyük bir yeniden markalaşma ile adını JLR olarak değiştirdi, yeni bir logo tanıttı ve Defender, Discovery ve Range Rover'ı ayrı markalar haline getireceğini duyurdu. SUV'ler, Land Rover rozetini taşımaya devam edecek, ancak Octa gibi benzersiz modeller Defender markasını kardeşlerinden ayırmak için iyi bir ilk başlangıç olabilir.

Bunlara da göz atın

Source: Land Rover

2024-03-27T09:22:45Z dg43tfdfdgfd