RUSYA, AURUS'UN üRETIMINE ESKI TOYOTA FABRIKASıNDA BAşLıYOR

Rusya Devlet Başkanı Putin'in aracı üretime giriyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in şahsi aracı olarak kullandığı Aurus Senat, üretime girmeye hazırlanıyor. Rusya sınırları içerisinde üretim yapacak Aurus, St. Petersburg'da bulunan eski Toyota tesisini kullanacak. Açıklama, Başbakan Denis Manturov'dan geldi.

Sovyet Rusya döneminin ZIL limuzinini temel alan retro tasarımlı Aurus Senat, Putin tarafından günlük şekilde kullanılıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Devlet Başkanı, düzenlenen bir törene de kendi Aurus Senat'ı ile katılmıştı.

Putin'in, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a da bir Aurus Senat hediye ettiği biliniyor.

Aurus, resmi üretim sürecine 2024 yılının son günlerinde başlayacak. Eski Toyota fabrikası şu anda Aurus üretimi için yeniden düzenleniyor. Aurus markasının Vladimir Putin tarafından da desteklendiği biliniyor.

Bunu da oku

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile başlayan süreçte pek çok batılı üretici bölgeden çekilme kararı almıştı. Toyota da bu bölgedeki üretim tesisini, NAMI isimli yerli bir kamu şirketine sattı. NAMI aynı zamanda Aurus'un da en büyük yatırımcılarından belli. Yani bağlantıyı az çok görebiliyoruz...

Aurus Motors'un üretime aslında 2021 yılında başladığının da altını çizelim. Lakin yeni tesis hem Aurus'un daha fazla otomobil üretimi yapmasına hem de merkeze daha yakın olmasını sağlayacak.

2024-05-09T09:18:10Z dg43tfdfdgfd