RIMAC CEO'SU, ELEKTRIKLI HIPER OTOMOBILE OLAN TALEBIN DüşTüğüNü SöYLüYOR!

Gelecekteki Rimac modelleri, içten yanmalı seçenekler ile gelebilir.

Elektrikli otomobillere olan talep düşüyor. Bu talep düştükçe, niş kategoriler de etkilenmeye başladı. Rimac CEO'su Mate Rimac, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile kendi müşteri tabanının da elektrikli hiper otomobil fikrinden uzaklaştığını ifade etti. Rimac müşterileri, daha analog araçlar ve içten yanmalı motorlar istiyor.

Financial Times Future of the Car Summit panelinde konuşan Mate Rimac, 2017 yılında Nevera'yı geliştirmeyi başladıklarından beri pazarın değiştiğini ifade etti. Rimac'ın ifadelerine göre EV modellere olan talep oldukça yavaşlamış durumda.

Sizin de bildiğiniz gibi çoğu hükümet, özellikle Avrupa, markaları şimdiden "daha çevreci" otomobiller üretmeye iten düzenlemeler getirdi. Bu nedenle de çoğu marka, tamamen elektrikli otomobil üretimine geçeceği tarihi dahi açıklamıştı. Fakat bazı markaların şimdiden bu fikirlerden geri adım atmaya başladığını görüyoruz.

Rimac da bu üreticilerden biri olacak gibi. Elektrikli hiper otomobil üreticisinin ilk modeli Nevera hala satışta. Toplamda 50 kişiye aracını ulaştıran Rimac, 150 satış ile birlikte Nevera defterini kapatacak. Lakin Nevera'nın halefi, beklenmedik motor seçenekleri ile gelebilir diyor Mate.

Bunu da oku

"Rimac markası sadece elektrikli otomobil üretmiyor. Biz, dönemde heyecan verici ne varsa onu üretiriz."

Bakalım Rimac'ın yeni modeli, içten yanmalı motor ile mi gelecek?

2024-05-09T08:17:38Z dg43tfdfdgfd