PININFARINA, LANCIA FLORIDA'Yı BATTISTA CINQUANTACINQUE ILE KUTLUYOR

Battista Cinquantacinque, kendine has bir renk paletine sahip.

Battista "Pinin" Farina ile özel bir ilişkisi olan çok değerli bir otomobil var. Bu, 1955'te kendisi tarafından tasarlanan ve sadık yol arkadaşı olan Lancia Florida'nın ta kendisi. Pinin'in kişisel Florida'sı bugün hâlâ Cambiano'daki (Torino) Pininfarina SpA Koleksiyonunda görülebilir. Bu özel modele atıfta bulunan şirket, Battista Cinquantacinque'yi tasarladı.

Battista Cinquantacinque, Bianco Sestriere rengi parlak tavanıyla zıtlık oluşturan, kendine özel tasarlanmış Blu Savoia rengi parlak boyasıyla hemen ayırt edilebilir. Bir de bazı imzalar var: yolcu kapısı ve "Cinquantacinque 55" kelimelerinin kazındığı aktif arka kanadın alt kısmı.

"Battista Cinquantacinque'in inanılmaz renk kombinasyonu, Battista Farina'nın 1950'lerin başında Lancia Florida'yı tasarlarken sahip olduğu vizyonu gösteriyor. Ayrıca aynı model, Automobili Pininfarina'nın gelecekteki modellerinin temelini oluşturan gerçekten benzersiz bir araç olan PURA Vision tasarım konseptini oluşturmama yardımcı oldu."

-Pininfarina Tasarım Şefi Dave Amantea

Hatırladığımız kadarıyla 1950'lerin görkemli modelinde B sütunları yoktu, ancak kapılar arkaya doğru açılıyordu. Battista Cinquantacinque'in kabininde, Mahagoni (Poltrona Frau Heritage deri) rafine döşemeler ile geçmişe atıfta bulunuluyor.

Rimac Nevera ile ortak alt yapıyı paylaşan Battista, dört bağımsız elektromotoru ile 1.900 bg güç ve 2.340 Nm tork sunuyor. Bu gücü besleme konusunda ise 476 km menzil sunan 120 kWh lityum-iyon batarya görev alıyor. 0-100 km/s hızlanması 1,86 saniye ve 0-200 km/s hızlanması 4,75 saniye sürüyor.

Bunlara da göz atın

2024-05-09T16:18:25Z dg43tfdfdgfd