PAGANI HUAYRA R'ıN YARış SIMüLATöRüNE MERHABA DEYIN!

F1 takımları için simülatör geliştiren ekip tarafından üretildi.

Sim racing, direksiyon başında vakit geçirmenin en ulaşılabilir yolu. Uygun fiyatlı direksiyon setleri ile başlayan seçenekler, dudak uçuklatan fiyatlarına rağmen tercih edilen hareketli simülatör setlerine kadar uzayıp gidiyor. Ama artık yeni bir seviye daha var: Pagani Huayra R Yarış Simülatörü, Pagani ve Racing Unleashed'den.

Bir simülatörün ulaşabileceği en yüksek seviye ile karşı karşıyayız. Normalde bazı metal borulardan oluşan simülatörlerin yerine, gerçek Huayra R'ın oturma pozisyonuna uyacak şekilde şekillendirilmiş, yeşil renkli karbon fiber görüyoruz. Simülatör sektörünün en lüks üreticilerinden Racing Unleashed, Pagani'nin fabrikasındaki malzemeleri kullanmış. Örneğin gördüğümüz tüm karbonlar aslında gerçek Pagani parçalarıyla aynı hatta üretiliyor. Monitör ve hoparlör standları gibi metal parçalar ise tek parça alüminyumdan frezeleniyor.

Ne yazık ki, Pagani fiyat etiketini açıklamayı reddetti, fakat akıl almaz seviyede bir ücret göreceğimiz aşikâr. Çünkü Racing Unleashed, dış görünüşü inşa etmek için gereken işçiliğin ötesinde, mekanik özellikler konusunda da geri adım atmamış.

Gösterişli şasinin altında üç dereceli bir hareket platformu, Racing Unleashed'in dingil mesafesi teknolojisi, Huayra R ile aynı hissiyatı sunan hidrolik pedallar, dinamik bir emniyet kemeri sistemi ve bir oyun bilgisayarı bulunuyor. Sanal gerçeklik veya tek kavisli ultra geniş Samsung G9 monitör kullanılabiliyor.

Ayrıca Assetto Corsa'nın fizik odaklı versiyonu olan Assetto Corsa Pro'da tasarlanan gerçek Huayra R'ın bir simülasyonu da bu pakete dahil. Pagani'nin araç dinamiği ekibi, bu araçla gerçek otomobilin fiziğini yeniden oluşturdu, böylece araç sahipleri ultra özel pist seanslarından önce simülatörde pratik yapabilecek.

Pagani, atmosferik V12'yi dijital ortamda yeniden yaratmak için "çok sayıda" pist kenarı ve araç içi kayıt seansı yapmayı da unutmamış. Mühendisler ve profesyonel sürücüler, nihai doğruluğu sağlamak için simülatör ile gerçek otomobili arka arkaya kullandılar. Bir gün, bu normal Assetto Corsa için harika bir mod olacak.

Bu simülatör, Huayra R'a özel olarak üretilmeseydi bile 100 bin $ seviyesinde bir fiyata sahip olacaktı. Şimdilik sadece Huayra R sahiplerinin sürüş pratiği yapması için satışa sunulan bu set, yakın gelecekte gerçek araca sahip olmayanlar için de satışa sunulacak.

Bunlara da göz atın

2024-03-28T15:25:43Z dg43tfdfdgfd