NIO, BIRINCI çEYREK BEKLENTILERINI DüşüRDü

Elektrikliye talep düşüyor.

Elektrikli otomobil sektöründe sular bir türlü durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde iflasın eşiğine gelen Fisker'in ardından, bir diğer EV üreticisi de beklentilerini düşürmeye başladı. NIO, yılın ilk çeyreğindeki satış beklentisini düşürme kararı aldı.

NIO'nun bu kararının arkasında iki temel sebep yatıyor. Bunlardan ilki elbette elektrikli otomobile olan talebin düşüşü. İkincisi ise, Çin'de ciddi anlamda rekabet yaratan Tesla kararı. Tesla, bölgedeki gücünü artırabilmek için fiyatlarında dikkat çekici bir indirime gitmişti.

NIO'nun en büyük pazarı olan Çin'de bu savaşın devam etmesi, beklentilerin de azalmasına yol açtı. NIO, yılın ilk çeyreğinde 33.000 adet olarak öngördüğü satış rakamını şu anda 30.000'e kadar çekmiş durumda. Çinli EV üreticisi, geçtiğimiz yılın aynı dönemini 31.041 adet satış ile kapatmıştı.

Bunu da oku

Çinli üreticiler, yavaş yavaş pazara penetre eden Tesla karşısında farklı önlemler almaya çalışıyor. Bildiğiniz gibi BYD ve Xpeng gibi markalar şimdiden Avrupa sınırları içerisinde üretim tesisleri aramaya başladı. İddialara göre NIO da benzer bir rotaya yönelmek için gün sayıyor.

Bununla birlikte Avrupa Birliği'nin de Çinli üreticiler üzerinde bir soruşturma başlattığını hatırlatalım. Hatta geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu, Çin hükümetinin üreticilere ekstra teşvikler verdiğine dair kanıtları keşfettiğini açıklamıştı.

2024-03-28T09:25:02Z dg43tfdfdgfd