MERCEDES-BENZ GLE SıNıRLı STOğU ILE TüRKIYE'DE!

Güç ünitesi ve teknolojik özellikleri güncellendi.

Geniş aileleri hedefleyen Mercedes-Benz GLE 300 d 4MATIC, uzun mesafe yolculukları için ideal bir yol arkadaşı. Standart olarak sunulan 4MATIC sistemi, zorlu koşullarda bile yola devam etmenizi sağlarken, Sürüş Destek Paketi kapsamındaki asistanlar güvenli ve konforlu bir yolculuk geçirmenizi sağlıyor.

Çekişe yardımcı olan özellikler arasında ayrıca Römork Manevra Yardımcısı, merkezi ekranda güncellenmiş römork menüsü ve römork güzergâh planlayıcısı bulunuyor. GLE sürücülerinin çoğu araçlarını, zor arazilere kıyasla asfalt yollarda veya sürüş koşullarının kolay olduğu yollarda kullanıyor. Bu nedenle Mercedes-Benz, GLE’nin gereksiz özelliklerini tıraşlayarak "Off-Road Engineering Paketi" kapsamında daha mantıklı bir paket sunuyor.

GLE’nin özel olarak tasarlanan dört tekerlekten çekiş sistemi ve vites oranı, 3,5 tona kadar yüksek çekiş kapasitesi ve 140 kg’a kadar çekiş gücü sunuyor. Tamamen elektrikli römork bağlantısı; bagaj kapağı üzerinde bulunan bir düğmeden veya merkezi ekran panelinde tek bir düğmeye basarak aracın altından dışarıya doğru açılıyor.

GLE SUV’ye daha modern bir görünüm kazandıran çeşitli dış tasarım değişiklikleri arasında yeni ön tampon tasarımı öne çıkıyor. GLE’de kullanılan krom detaylı iki yatay kanatçık, radyatör ızgarası boyunca uzanıyor. Dış hava giriş ızgarasında da yatay bir krom kanatçık bulunuyor.

Mercedes-Benz'in karakteristik özelliği olan farların ışık parlaması Standart LED Yüksek Performans farlarda, iki ışık çıkış noktası ile öne çıkan gündüz sürüş farını tamamlıyor. MULTIBEAM LED işleviyle dört ışık çıkış noktası sunuluyor. Ayrıca GLE’de güncellenen stop lambalarının iç tasarımı da ışık huzmesini iki yatay blok ile oluşturuyor.

İç mekânda Mercedes-Maybach GLS ve Mercedes S-Serisi’nde kullanılan incelikli detaylar öne çıkıyor. GLE’de ilk defa, yatay kollarda sensör yüzeylerine sahip en yeni nesil direksiyon simidi kullanılıyor. İç mekânda göze çarpan başka bir özellik ise merkezi ve yan havalandırma deliklerinde kullanılan krom detaylar. Önceki serilerde siyah kenarlı olmakla birlikte, artık bu bileşenler Mercedes-Maybach GLS’de olduğu gibi gerçek galvaniz metal kaplamaya sahip. 

Teknik verilere bakış atarsak 2.0 litre hacimli motorun kendi başına 269 bg güç ve 550 Nm tork ürettiğini görüyoruz. Elektrik desteği, 20 bg ve 200 Nm tork sunuyor ve bu sayede aracın 0-100 km/s hızlanması 6.9 saniye sürüyor. 

Amerika'da üretildiği için ek gümrük vergisine takılan GLE Serisi, bahsettiğimiz şekilde sınırlı bir stok ile satışa sunuldu. AMG Donanım paketi ile satışa sunulan GLE 300 d 4MATIC'in başlangıç fiyatı 12.511.500 ₺ olarak belirtildi.

Bunlara da göz atın

Source: Mercedes-Benz

2024-05-09T17:18:27Z dg43tfdfdgfd