MERCEDES-AMG CLA PROTOTIPI, öRDEK KUYRUğU SPOILER'A SAHIP

Elektrikli CLA'nın AMG versiyonunu ile karşı karşıya olabiliriz.

Geçen yıl Eylül ayında düzenlenen IAA Mobility fuarında Mercedes, CLA Konsepti ile muhtemelen fuarın en görkemli çalışmasına imza atmıştı. İlk elektrikli CLA, göz kamaştıran tasarımı ve teknoloji özellikleri ile seyircileri büyülemişti. 800 voltluk mimari, iki vitesli şanzımana sahip yeni eATS 2.0 aktarma organları ve enerji tasarrufunun zirvesi olan Vision EQXX'ten taşınan teknolojiler...

Yeni MMA platformu (Mercedes-Benz Modular Architecture) sayesinde hedef: 12 kWh/100 km verimliliğe ulaşmak. Saf elektrikli hâlinde 750 km menzil sunmayı hedefleyen MMA, içten yanmalı motorlara da imkan sunuyor. Başka bir deyişle, CLA ve gelecekteki platform kardeşleri GLA, GLB ve CLA Shooting Brake'in kaputunun altında içten yanmalı motorlar ve PHEV üniteler de bulunacak.

Elimizdeki casus fotoğraflara dönersek, egzoz uçlarının yokluğundan yola çıkarak muhtemelen tam elektrikli bir araç test ediliyor. Tüm bunlar bizlerin spekülasyon yapmasını sağlamak için mi, yoksa gerçekten güçlü bir şeyle mi karşı karşıyayız? Arkada absürt derecede büyük bir ördek kuyruğu var ve büyük spor jantlar, daha kalın ön frenlerde ve daha önceki prototiplere kıyasla önemli ölçüde alçaltılmış süspansiyon, yüksek seviyelerde elektrik gücüne işaret ediyor.

IAA'daki tanıtım sırasında "üretime neredeyse hazır" olduğu belirtilen CLA Konsepti'nin tasarım detaylarını, test edilen prototiplerde görmek mümkün. Üstünde ışık şeridi bulunan farlar, arka lambalar, yan çizgi ve ızgaranın ortasında yer alan yıldız da konsept otomobile sadık kalındığına işaret ediyor.

Yeni Mercedes CLA'nın bu yılın sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor. Otomobilin ilk olarak içten yanmalı versiyonu satışa sunulacak gibi görünüyor. Ardından, 2025 yılında elektrikli CLA gelecek. Sportif bir AMG türevi ise 2025 yılında sunulabilir.

Bunlara da göz atın

Source: Automedia

2024-03-27T16:23:31Z dg43tfdfdgfd