LOTUS, YENI SPOR OTOMOBILINI BU HAFTA TANıTACAK!

Elektrikli model, "Theory 1" olarak biliniyor.

Lotus'un Eletre isimli sedan ve Emaya isimli SUV modelleri ile başlayan elektrik akımı, yeni bir spor otomobil ile devam edecek. İngiliz markanın son içten yanmalı spor otomobili olan Emira'nın ardından model gamında önemli bir rolü olan yeni elektrikli, 17 Eylül'de tanıtılacak.

Lotus, yeni nesil spor otomobiline ait iki farklı klip yayınlayarak markanın tarihine atıfta bulunan söylemler paylaştı. Özellikle "analog hissiyatlı ve doğal" bir sürüş deneyiminden bahseden üretici, yeni modelinden "Theory 1" kod adıyla bahsediyor.

Teaser'da görebildiğimiz kadarıyla aracın arka tasarımı “LOTUS” yazısı ve yanlara doğru uzayan LED şerit stopları ile tamamlanıyor. Kammback tarzı arka kısım, epey agresif bir spoiler'a ev sahipliği yapıyor. Bu kesitlerden gördüğümüz kadarıyla, "Theory 1" markanın diğer elektriklilerine yakından uzaktan benzemiyor.

Theory 1 adına dönersek, bunun bir konsept olduğunu ve henüz seri üretim hâlini almadığını varsayıyoruz. Şirketin Type 135 kod adını verdiği yeni coupe'nin 2027'de üretilmesi planlanıyordu ancak batarya teknolojisi sorunları nedeniyle ertelenmişti. Bahsi geçen EV, yakın gelecekte tanışacağımız Porsche 718 Cayman/Boxster ikilisiyle doğrudan rekabet edecek.

Söylentiler, Lotus LEVA platformunda yükselen bu elektrikli spor otomobilin standart hâlinde 475 bg güce ve çift elektromotorlu versiyonunda 885 bg güce sahip olacağını gösteriyor. 100.000 $'ın (3.4 milyon ₺) altındaki başlangıç fiyatı, markanın yıllardır aradığı atılımı sağlayabilir.

Bunlara da göz atın

2024-09-16T14:27:54Z dg43tfdfdgfd