KIA, 427 BIN ADET TELLURIDE MODELINI GERI çAğıRıYOR

Araçların park hâlindeyken yuvarlanma tehlikesi bulunuyor.

Kia, 2019-2023 arasında üretilen 427.407 adet Telluride SUV için park halindeyken yuvarlanabilecekleri tehlikesine karşın bir geri çağırma yayınladı. Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) göre, ara şaftın ve sağ ön tahrik şaftının yanlış montajı, aracın Park konumuna getirildikten sonra yuvarlanmasına neden olabilir.

İki şaft tam olarak birbirine geçmeyebilir ve şaftların arasındaki bağlantıya zamanla zarar verebilir. Bu durum, Kia'nın geri çağırma onarımı tamamlanana kadar araç sahiplerinin kullanmasını teşvik ettiği el frenini çekmemesi halinde aracın istenmeyen şekilde hareket etmesine neden olabilir.

Kia ilk olarak Nisan 2022'de potansiyel bir sorun tespit etmiş ve iki yıl sonra, Park halindeyken sürtünme sesi çıkararak hareket ettiği ve/veya Sürüş vitesine (D) veya Geri vitese (R) geçmediği bildirilen 16 araç tespit edilmiş. Bu 16 araçtan 6 tanesinde ara şaft bağlantısında hasar belirtileri görülmesi, otomobil üreticisini geri çağırmaya sevk etti. Koreli üretici, potansiyel sorunla ilgili herhangi bir yaralanma, kaza veya ölüm olayının bildirilmediğini söylüyor.

Kia, 15 Mayıs'ta araç sahiplerini geri çağırma konusunda bilgilendirmeye başlayacak. Araçlarını bir Kia bayisine götüren müşterilere, Park vitesindeyken ve motor kapalıyken el frenini devreye sokacak güncellenmiş elektronik park freni yazılımı yüklenecek.

Yeni yazılımla birlikte araç durduğunda ve sürücü kapısı açık olduğunda vites seçiminden bağımsız olarak el freni devreye girecek. Kia, yazılımı güncelledikten sonra ara şaftı inceleyecek ve hasarlı olması halinde parçayı değiştirecek.

Bunlara da göz atın

Source: NHTSA

2024-03-29T16:29:24Z dg43tfdfdgfd