HONDA, ÇIN PAZARıNA öZEL 3 ELEKTRIKLI MODEL TANıTACAK

Yıl sonunda satışa sunulacaklar.

Honda, bu ay düzenlenecek olan Pekin Uluslararası Otomotiv Fuarı'nda yeni "Ye Serisi" elektrikli araçlarını tanıtacak. Bu yeni modeller, otomobil üreticisinin Çin'de halihazırda satışta olan mevcut e:N Serisi'ne katılacak ve yıl sonundan önce satışa sunulmaya başlanacak.

İlk iki model Ye P7 ve Ye S7 olacak. Arkadan çekişli tek motor ve dört tekerden çekişli çift motor düzenleri mevcut olan modeller, yeni ve geliştirilmiş bir EV platformu üzerinde yükselecek. Honda, AWD versiyonlarını "yüksek güç ve son derece duyarlı yol tutuşuna" yöneltirken, RWD varyantlarını "sportif ve keskin yol tutuşu sunmak için" hazırladığını söylüyor.

Fotoğraflar iki EV'yi sadece birkaç açıdan gösteriyor ve ikilinin benzer siluetlere sahip olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte, her ikisi de farklı bir ön tasarım taşıyor ve S7'nin tasarımı kardeşinden biraz daha sportif görünüyor.

Japon üretici, ayrıca "Ye GT" konseptini temel alan yeni modeller sunmayı planlıyor. GT, daha sivri bir burun, daha şık farlar, geniş ve alçak bir profil ile coupe benzeri bir tasarım çizgisine sahip. Honda, GT'nin teknik özellikleriyle ilgili çok fazla bilgi vermiyor, ancak EV'yi "en iyi sürüş deneyimini sağlamak için" tasarladığını belirtiyor. Ayrıca Ye GT, ön yolcu için büyük bir ekrana sahip ilk Honda otomobili olacak.

Honda, Ye P7 ve Ye S7'nin bu yıl bitmeden satışa sunulacağını açıkladı. Ye GT konseptini temel alan üretim modelleri ise 2025 yılı sonuna kalmadan Çin'deki bayilerde yerini alacak. Şirket, 2027 yılına kadar Çin pazarına 10 yeni elektrikli araç sunmayı planlıyor ve bunların altısı Ye Serisi'ne ait modeller olacak. Yeni elektrikli araç serisi, otomobil üreticisinin 2035 yılına kadar Çin'deki ürün gamını tamamen elektrikli araçlara kaydırma planının en büyük parçası.

Bunlara da göz atın

Source: Honda

2024-04-17T09:26:19Z dg43tfdfdgfd