GELECEKTEKI MCLAREN'LER, AğıRLıKLı OLARAK F1'DEN ILHAM ALACAK

Yeni tasarım dili, yeni nesil süper otomobiller kendini gösterecek.

McLaren'in yeni sahibini bulmasının hemen ardından, süper otomobil üreticisi gelecekteki tasarım dilini paylaştı. Bir dizi havalı eskizin yanı sıra tek bir teaser görüntüsü, otomobil üreticisinin yeni tasarım felsefesi için Formula 1, Can-Am yarışları ve elbette ikonik modeli F1 de dahil olmak üzere geçmişinin neredeyse her yönünden ilham alacağını fakat güncel tasarım dilinden uzaklaşmayacağını gösteriyor.

Gelecekteki McLaren modellerinin yüzleri, alçak bir burun ve iki farklı simetrik unsur içermeye devam edecek. Yeni 750S, entegre far/hava giriş ünitesiyle bunun harika bir örneği, ancak şirket bunun yeni nesil modellerinde nasıl görüneceğini spesifik olarak söylemedi.

McLaren F1 LM

McLaren P1

Tasarım teaser'ındaki yan profil, 750S'ten daha keskin ve daha belirgin görünüyor. Kapılardaki aşağı yönlü kıvrım daha derin bir ön çamurluk çıkıntısı oluştururken, tavan daha düz ve aracın arka kısmına daha yumuşak bir şekilde akıyor.

Uzun arka çıkıntı, mevcut modellerde yaygın olan ve ısıyı dağıtmaya yardımcı olan açık bir tasarım sunacak. Gelecekteki McLaren modelleri, difüzör ve diğer aerodinamik parçalar gibi yatay odaklı tasarım unsurları sayesinde genişliklerini ve alçak sürüş yüksekliklerini vurgulayacak. İngiliz üretici, yeni tasarım felsefesini kabinlerinde de uygulayacak ve ferahlık hissinden ödün vermeden "etrafı saran" kokpitler sunacak.

Yeni hiper otomobilin bu yıl içinde piyasaya sürülebileceği ve PHEV V8 motoru sayesinde 1.000 beygirden fazla güç üreteceği bildiriliyor. Muhtemelen yeni modelde, yeni tasarım dilini görmüş olacağız.

Bunlara da göz atın

Source: McLaren

2024-03-28T17:25:54Z dg43tfdfdgfd