FORD, AVRUPA'YA öZEL BIR SUV üRETEBILIR

Valencia tesisinde üretilecek.

Ford, Avrupa'daki varlığını genişletmek konusunda yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün ortaya atılan iddialara cevap veren Mavi Oval, İspanya'nın Valencia şehrinde bulunan tesisinde yeni bir SUV üretmeyi düşünmeye başladı.

İddialara gelen yanıt şu şekilde:

"Avrupa pazarını yakından gözlemleyerek varlığımızı güçlendirmek için yeni fırsatlar arıyoruz. Endüstride yaşanan değişimleri göz önünde bulundurduğumuzda, farklı güç seçeneklerine sahip bir SUV'nin bizim için bir fırsat olacağına inanıyoruz."

Tabii ki bu resmi bir doğrulama değil. Fakat açıklamadan da anlayabileceğimiz gibi Ford, Avrupa için yeni bir SUV'ye oldukça sıcak bakıyor. "Farklı güç seçenekleri" ifadesi de modelin hem tamamen içten yanmalı hem de hibrit ya da elektrikli türevlerinin olacağının işareti.

Yeni SUV'nin üretileceği söylenen Valencia tesisi şu anda 4.800 kişiye istihdam sağlıyor. Ford'un uzun süredir sahip olduğu bu tesis; Mondeo, S-Max ve Galaxy üretimi yapıyordu. Modellerin fişi çekildiğinde ise tesis sadece Kuga üretimi gerçekleştirmeye başladı.

Bunu da oku

Aynı tesisin, Ford'un yeni nesil elektrikli modellerinin üretimini de üstleneceğini hatırlatalım.

Ford'un açıklamasının ardından ilk ve en büyük tebrik ise İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den geldi. Sanchez, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ülkenin yeniden sanayileşmesi için çalıştıklarını belirterek Valencia'daki işçiler için mutlu olduğunu ifade etti. Sanchez, Ford'u bu kararı için tebrik etmeyi de unutmadı.

2024-03-29T08:27:14Z dg43tfdfdgfd