FISKER'DE SULAR DURULMUYOR: SATıLAN MODELLERIN üCRETLERI ALıNMAMış!

Milyonlarca dolar havaya uçmuş olabilir.

Fisker üstündeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Yavaş yavaş iflasa doğru sürüklenen elektrikli otomobil üreticisi, geçtiğimiz günlerde Nissan'ın ilgisini de çekememişti. Bu nedenle şirketin hisselerinin NYSE üzerinden alım satıma kapanacağı açıklanmıştı. Fakat gün geçtikçe ortaya bu batış süreci ile ilgili çok daha ilginç şeyler çıkıyor.

TechCruch'ın içeriden aldığı bilgilere göre Fisker'in bir günde iflasa sürüklenişi şaşırtıcı değil. Çünkü konuya yakın kaynaklar, Fisker'in satışların ardından pek çok modelin ücretini toplamadığını öne sürmüş. Ciddi bir muhasebe problemi yaşayan üreticinin, hala alacaklarının peşinde olduğu iddia ediliyor.

Tabii ki skandallar bununla sınırlı değil. Bir çalışanın iddialarına göre şirket, teslim edilen çekleri de "zamanında" bozdurmayı becerememiş. Bu nedenle pek çok çalışan, kesilen faturaların ve çeklerin peşine düşmek zorunda kalmış. Fisker'in, geçtiğimiz yılın Kasım ayında muhasebe kanadında "sıkıntılar" keşfettiğinin de altı çiziliyor. Lakin Fisker bir türlü bu durumu düzeltmeyi başaramamış halde.

Bunu da oku

Üreticinin iflas bayrağını çekmesine çok az kaldı. Öyle ki Fisker, ABD sınırları içerisinde fiyatlarını neredeyse yarı yarıya indirdi. Ocean isimli SUV'nin giriş seviyesi versiyonu 24.999 dolara satışta. Modelin en yüksek donanım paketi Extreme'in fiyatı ise 62.000 dolardan, 37.999 dolara kadar indirildi.

2024-03-29T07:27:37Z dg43tfdfdgfd