CORVETTE ZR1 PROTOTIPI, Z06'IN V8'I ILE AYNı SESE SAHIP

Kamufle edilmiş üç prototip yakından görüntülendi.

Uzun süredir beklediğimiz Chevrolet Corvette ZR1 bu yaz piyasaya çıkacak, ancak ZR1'in yüksek performanslı V8 motorunu duymak şimdiden mümkün. Fotoğraflar ve bir video kısa süre önce C8 Corvette Owners (and Friends) Facebook grubunda paylaşıldı ve video sahibinin özel izniyle, sizlerle paylaşıyoruz.

Prototiplerden biri örtünün altında saklanırken, diğer ikisi sadece ince bir kamuflaja sahip. Farklı arka kanatlar (biri ayarlanabilir görünüyor), pist paketi olan ve olmayan araçlara baktığımızı gösteriyor, ancak Chevrolet'nin motor sporları için bir dizi kanat test ediyor olması da mümkün. Ancak heyecanımızı körükleyen asıl detay, prototiplerden birinin rölantideyken yakalanmış olması.

Egzoz notası, Corvette Z06'da kullanılan 5.5 litrelik DOHC V8'e epey benziyor. Bu durum epey mantıklı zira yeni ZR1'in, Z06'daki motorun çift turbo şarjlı bir versiyonuna sahip olacağına dair söylentiler uzun süredir devam ediyor. Geçtiğimiz Ekim ayında General Motors parça kataloğunda LT7 adı verilen turbo şarjlı 5.5 litrelik bir V8 sızdırılmıştı, şu anda GM'in ürün listesinde böyle bir motor bulunmadığından, bu motorun ZR1 için tasarlandığına inanıyoruz.

Muhtemelen 5.5 litrelik motor kullanılacak gibi görünse de, diğer söylentiler Stingray'in 6.2 litrelik V8'inin ZR1 için turbo besleme ile dönüş yapacağını gösteriyor. Yukarıda bahsi geçen motor sızıntısında Aktif Yakıt Yönetimi'nden (AFM) bahsedilmişti. 6.2'de bulunan bu özellik 5.5'te bulunmuyor.

Mid-Engine Corvette Forum'un bir üyesi AFM'den bahsedilmesinin bir hata olduğunu belirtti, ancak bu tüm listenin bir hata olduğu anlamına da gelebilir. Bir başka teori de 5.5 litrelik motorun Z06'da bulunan düz krank yerine çapraz krank mili kullanacağını öne sürüyor. Bu sayede AFM de kullanılabilir.

Bunlara da göz atın

2024-05-03T15:31:55Z dg43tfdfdgfd