BENTLEY'IN W12'SI, YERINI HIBRIT V8'E BıRAKıYOR

PHEV güç ünitesi 750 bg'nün üstünde güç sunacak.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Batur Cabrio, W12 motordan güç alan son Bentley modeliydi. Yani efsanevi W12 motor, bu yaz itibarıyla emekliye ayrılıyor. Sonuçta her güzel şeyin bir sonu vardır fakat, her son yeni bir başlangıcı da temsil eder. Bentley için bu yeni başlangıç, PHEV alt yapıya sahip bir V8 motor olacak.

Bentley, "Ultra Performance Hibrit" adını verdiği yeni bir güç ünitesi tanıttı. Saygıdeğer 6.0 litrelik çift turbolu motorun yerini alan hibrit düzeneğin kalbinde bir V8 yer alıyor. Dört silindir kaybetmesine rağmen, elektrik desteği sayesinde daha fazla güç sunacağı belirtiliyor. Bentley, kombine gücün Batur'da mevcut olan 750 beygir gücünü aşacağının altını çizdi.

Üretilen tork açık şekilde verilmemiş olsa da dört basamaklı bir değer göreceğimiz aşikâr. W12'nin 1750-5000 rpm arasında sağlayabildiği maksimum tork, yeni güç ünitesinde daha geniş bir aralığa sahip olacak.

Bentley, yeni düzeneğin şimdiye kadarki "en verimli, en dinamik ve en tepkili" ürünleri olacağını söylüyor. Hibrit olmasının avantajı ile Bentley, elektrikli sürüşte 80 km menzil sunan bir batarya pakedini de ünitenin içinde yerleştirecek.

Performans odaklı bir hibrit V8 olarak lanse edilen yeni güç ünitesi, Bentley için bir ilk olmayacak. 2.9 litrelik V6 hibrit yıllardır kullanılıyor ve Flying Spur'da bu konfigürasyon sayesinde 544 bg ve 750 Nm tork sunuluyor.

Bentley'in tam elektrikli model gamının ertelendiğinden bahsetmiştik. Otomobil üreticisi başlangıçta 2030'dan itibaren sadece elektrikli araçlar sunmayı planlıyordu, ancak yeni hedef 2033. Buna ek olarak, ilk sıfır emisyonlu model yaklaşık bir yıl ertelendi. Şimdi 2026'nın sonlarında tanıtılması ve 2027'de müşterilere sunulması planlanıyor.

Bentley, Volkswagen Grubu'nun büyük hacimli motorlardan uzaklaşan tek markası değil. Audi, R8 süper otomobilini emekliye ayırarak V10'u çoktan tarihe gömdü. Lamborghini de bu yılın sonlarına doğru Huracan'ın yerine PHEV V8 motorlu bir model tanıtacak.

Bunlara da göz atın

Source: Bentley

2024-05-09T14:18:22Z dg43tfdfdgfd