30 YıL BOYUNCA BAYIDE UNUTULAN BIR SEAT IBIZA, FABRIKA TARAFıNDAN BULUNDU

Restore edilen araç, SEAT Históricos koleksiyonuna eklendi.

Unutulmuş klasik arabaların ve terk edilmiş spor arabaların her zaman bir ahırda veya kulübede ortaya çıkmasına alışkın olabilirsiniz. Unutulmaya yüz tutmuş ve bugün neredeyse yenisinden daha iyi görünen klasiklerden biriyle araç bayisinin kendi deposunda yüz yüze gelene kadar biz de öyle düşünüyorduk.

Ekibimizin, SEAT Históricos'un markanın mirasını ve tarihini koruduğu A122 Binasına yaptığı ziyaret sırasında, koleksiyonun en ilginç hikayelerinden birini öğrenme fırsatımız oldu. Hikayemizin ana kahramanı 1984 yılında ortaya çıkan 1. nesil Seat Ibiza'dan başkası değil. 1.5 litrelik benzinli motora ve CLX donanımına sahip, Rallye 911 Red renginde boyanmış bu örnek, hayatı boyunca sadece 846 km yol kat etmiş.

SEAT Históricos başkanı Isidre López'den öğrendiğimiz kadarıyla, bu özel örnek 30 yıl boyunca bir bayi deposunda unutulmuş. Leon'da bir bayide bulunan araç, koleksiyona eklenmek üzere 2016 yılında Zona Franca'ya getirilmiş. Araç bulunduğu zaman, kilometre sayacı sadece 69 kilometreyi gösteriyormuş.

Markanın tarihindeki en büyük mihenk taşı kabul edilen bu araç, özellikle 40. yaşını kutlamasından beri A122 deposundaki kült modellerden biri. Bugün sahip olduğu tarihi plakaya gelince, tescilsiz olduğu için sosyal medyada çok dikkat çeken bir özelliğe sahip.

SEAT Históricos, bu özel Ibiza'yı bünyesine kattığı zaman "gerçek olmayan" modern Avrupa plakasını aldı (E 0000 BBB formatında). Elbette, artık tarihî bir otomobil haline geldiğine için, yeni plakası çok daha özel görünüyor.

Bunlara da göz atın

2024-06-11T14:15:21Z dg43tfdfdgfd