2024 NISSAN QASHQAI: DEğIşTI VE GELIşTI!

Bu kez gerçekten Süreyya Hanım'ın müthiş değişimi...

Nissan'ın ülkemizde en çok satan modeli olan Qashqai, 2024 yılı için estetik koltuğuna oturdu. ODMD verilerine göre ülkemizde üç ayda 3.000 adetten fazla satış gerçekleştiren Qashqai, bu kez estetik koltuğundan farklı bir kimlik ile çıkıyor.

Yeni Rota

Başlamadan önce hepinize sorayım: Yeni Qashqai'yi gördüğünüzde aklınıza hangi model geliyor? Eğer cevabınız Ariya ise, haklısınız. Japon üreticinin yeni tasarım dili, makyaj operasyonu ile Qashqai'nin yüzüne de yansımız. İnceltilen far takımları ve geniş ızgara tasarımı Qashqai'yi, elektrikli kardeşine bir adım daha yaklaştırmış. 

2023 Nissan Ariya

Nissan Qashqai (2024)

Nissan, yeni Qashqai'yi içerisinde saten ve parlak boya seçeneklerinin de bulunduğu geniş bir renk paleti ile satışa sunacak. Buna ek olarak Qashqai, boyutları 17 ile 20" arasında değişen yeni ve çok şık jant takımlarına da kavuşmuş.

Boyutlar Nissan Qashqai (2024)
Uzunluk 4.43 metre
Genişlik 1.85 metre
Yükseklik 1.62 metre
Aks Aralığı 2.67 metre
Bagaj Hacmi 504 litre
 

Verilere yakından baktığımızda boyutların değişmediğini görebiliyoruz. Lakin kabin içerisinde önemli değişiklikler yapılmış. Tekna donanım paketi artık yeni kumaş döşeme ile birlikte geliyor. Bu donanım paketinde ön konsol ise Alcantara ile kaplanacak. Koltuk tasarımının donanım paketine göre değişeceğini de not edelim.

Daha Teknolojik

Elbette makyaj operasyonu ile Qashqai'nin teknolojik yetenekleri de artırılmış. Yeni Qashqai artık çok daha güvenli ve akıllı. Nissan'ın "Around View Monitor (AVM)" adını verdiği dört kamerayı kombine şekilde kullanan sistem artık standart donanımlar arasında. Bu sistem sayesinde sürücü, 200 derecelik bir görüş açısına kavuşabiliyor. Hatta AVM içerisinde meşhur "görünmez kaput" modu da bulunuyor.

Bir diğer önemli yenilik de güvenlik asistanları kanadında. Nissan'ın "Driver Assist Custom Mode" isimli teknolojisi de ilk kez Qashqai'de karşımıza çıkacak. Bu teknoloji sayesinde ise sürücü, belirlenen güvenlik asistanlarını açıp kapatarak sürüş tecrübesini güçlendirebiliyor. Örneğin şerit takip sistemini ya da sürücü yorgunluk uyarı sistemini bu menü üzerinden açıp kapatabiliyorsunuz.

Bunu da oku

Bilgi eğlence sistemi artık Google tabanlı olan Qashqai de, sesle kontrol özelliğine merhaba diyor. "Hey Google" ile aktif hale getirebileceğiniz sistemde, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı seçenekleri de mevcut.

Motor Seçenekleri

Nissan, Qashqai'nin motor seçeneklerini ise değiştirmedi. Bildiğiniz gibi güncel Qashqai ülkemizde 158 bg güç üretebilen 1.3 litrelik DIG-T motor seçeneği ile satışta. Yeni model de bu motor seçeneği ile ülkemize giriş yapabilir.

Ülkemizden bahsetmişken henüz yeni Qashqai'nin Türkiye sınırlarına ne zaman gireceğinin netleşmediğini belirtelim.

2024-04-17T08:12:02Z dg43tfdfdgfd