İşTE GüNDEMDEN DüşMEYEN OTOMOBIL SU7’YI YAKıNDAN INCELEME

Çinli akıllı telefon markasında bir dev olan Xiaomi Mart ayında elektrikli bir araç olan sedan SU7’nin lansmanını yaptı. 3 değişik versiyon ile piyasa da yer alan otomobilin 29,900 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılacağı açıklanmıştı. Çin’in rekabetçi otomobil piyasasında fiyat savaşlarında kızışma yaşanıyor. Şirket, satışların başlamasından sonra 27 dakika içinde 50.000’ ün üzerinde sipariş geldiğini duyurdu. Auto Show Dergisi Yayın Yönetmeni Hırant Kasapoğlu, Çin’de Xiaomi SU7’yi incelemeye aldı. Bununla ilgili olan videoda SU7 ile ilgili bütün detayları, otonom park testini görme fırsatı bulabilirsiniz.

SU7 detayları

Auto Show Dergisi Yayın Yönetmeni Hırant Kasapoğlu’nun araçla alakalı paylaşmış olduğu bilgiler şu şekilde; “ Çin’in en büyük akıllı telefon ve cihaz üreticilerinden Xiaomi, ilk otomobili olan SU7’yi geçen Mart ayı sonunda piyasaya çıkardı ve ilk teslimatlar Nisan ayı başında yapılmaya başladı. Tek ve çift elektrikli motor modellerine sahip olan Xiaomi SU7 (Speed Ultra 7) otomobilinin çift motorlu, 673 beygir gücünde olan, 4x4 çekiş sistemi bulunan Max versiyonunu Çin’in başkenti olan Pekin sokaklarında test ettik, hız, ADAS, adaptif hız, otonom park, manevrası şerit takip ve testlerini yaptık.

Ancak Xiaomi, bu arabayı 2 sene boyunca dış pazarlara ihraç etmeyecek yani bir süre için yalnızca Çinliler Xiaomi’ye binme hakkına sahip olacak.  Porsche Taycan’la kıyaslanan bu otomobilin çift motorlu modelinin Çin fiyatı  yaklaşık 40 bin dolar civarında yani 1 milyon 300 bin TL olarak belirlendi” şeklinde açıklamalar yaptı. Aracın boyutları da birçok kişi tarafından merak ediliyor. Uzunluğu 4497 mm olan bu otomobilin genişliği 1963 mm iken yüksekliğinin 1440 mm olduğu açıklandı. Çift motor özelliğine sahip olan SU7 önde 299 HP ve arkada 373 HP özelliğine sahip.

2024-05-03T14:48:23Z dg43tfdfdgfd