YATLAR ANKARA'DA GöRüCüYE çıKıYOR

Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı Artı Boat Show Ankara, 15-19 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açacak.

Geçen aralıkta İstanbul Yenikapı'da tekne ve motoryat sektörünü biraraya getiren ve 400 milyon dolarlık ticaret hacmi oluşmasına katkı sunan Artı Fuarcılık, deniz ve denizcilik tutkusunu Başkent'e taşıyor. Artı Boat Show Ankara, 15-19 Mayıs tarihleri arasında Ankara Altınpark ANFA Fuar Merkezi'nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Sektörün çatı STK'sı Yat ve Tekne Edüstrisi Derneği'nin (YATED) desteklediği ve 60 firmanın katılacağı fuarda 200'ün üzerinde tekne ve motoryat sergilenecek. Beş gün sürecek fuarda 550 milyon dolarında üstünde ticaret hacminin yakalanması hedefleniyor.

HEDEF 550 MİLYON DOLAR

Artı Boat Show Ankara CEO'su Murat Arslan, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Geçen seneyi 2 milyar doların üzerinde ihracatla kapatan gemi ve yat hizmetleri sektörü Türkiye'nin toplam ihracatına katkı vermeyi sürdürüyor. Geçen aralıkta Yenikapı'da düzenlediğimiz ilk fuarımızda sektörde yaklaşık 400 milyon dolarlık bir ticaret hacmi oluşturduk. Başkent'te düzenleyeceğimiz fuarımızda bu rakamın en az 550 milyon dolara çıkmasını hedefliyoruz. YATED'in bize Ankara'da vereceği destek büyük önem arz ediyor. Ana hedefimiz sektördeki üretime ve buna bağlı olarak ihracata sürdürülebilir katkı sunmak' ifadelerini kullandı.

MARİNALAR ARTMALI

Arslan şöyle devam etti: 'Türk tekne ve motoryat endüstrisi tasarım ve üretim kabiliyeti özelinde bana göre dünyada ilk 5'te yer alıyor. Ülke genelindeki marina sayısını artırmamız durumunda denizcilik sektörü çok daha iyi noktalara gelecek. Ankaralı insanımızın deniz tutkusu hayli yüksek seviyede. Artı Fuar Boat Show bu tutkunun artmasına vesile olacak.'

2024-03-29T05:15:02Z dg43tfdfdgfd