TESLANıN IşTEN çıKARMA PLANı ABD VE ÇINI IçERIYOR

Teslanın işten çıkarma planı ABD ve Çini içeriyor

Reutersın konu hakkında bilgi sahibi olan beş kaynağa dayandırdığı haberine göre, Teslanın küresel işten çıkarma planı, otomobil üreticisinin en büyük iki pazarı olan ABD ve Çinde satış, teknoloji ve mühendislik bölümlerini içeriyor.

Tesla CEOsu Elon Musk Pazartesi günü, Reuters tarafından görülen dahili bir notta personele, şirketin düşen satışlar ve elektrikli araçlar için yoğunlaşan fiyat savaşıyla boğuştuğu için küresel iş gücünün yüzde 10undan fazlasını işten çıkardığını söylemişti.

Kaynaklardan biri, ABD merkezli birçok hizmet merkezinde, başta satış personeli ve teknisyenler olmak üzere işten çıkarmaların derhal devreye girdiğini belirtti. Ayrıca, başka bir lokasyonda tüm halka açık alan görevlilerinin işten çıkarıldığını söyledi.

Kaynaklardan ikisi ise, Teslanın Çin satış ekibi üyelerinin işten çıkarıldıklarına dair bilgilendirildiğini ve yüzde 10dan fazlasının işini kaybettiğini iddia etti.

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Teslanın yıllık raporuna göre Aralık 2023 itibarıyla dünya genelinde 140 bin 473 çalışanı bulunuyor. Öte yandan şirketin yaklaşık 15 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor.

Öte yandan Tesla geçen yıl Şubat ayında New Yorktaki çalışanlarının yüzde 4ünü işten çıkarmıştı.

2024-04-17T01:13:06Z dg43tfdfdgfd