EVGO HISSE SENEDI FIYAT ANALIZI: RISK/öDüL ORANı OLDUKçA CAZIP

EVgo (EVGO) hisse senedi fiyatı, Blink Charging ve ChargePoint gibi diğer elektrikli araç şirketleri ve EV şarj şirketleri düşüşe geçtiğinden son birkaç ayda güçlü bir geri dönüş gerçekleştirdi. Bu hafta 4,77 dolara yükseldi, bu Ağustos 2023’ten bu yana en yüksek noktası ve bu yılki en düşük noktasından %192’lik bir artış.

Buna karşılık, ChargePoint hissesi 1,48 dolardan işlem görüyordu, bu da yılın en düşük seviyesi olan 1,27 doların birkaç puan üzerindeydi, Blink Charging ise 1,85 dolardan işlem görüyordu, bu da bu yılın en düşük seviyesi olan 1,55 dolardan biraz daha yüksekti. Bu performans, EVgo’nun sektördeki en iyi performans gösteren firma olduğu anlamına geliyor.

Hızla büyüyen EV şarj şirketi

EVgo, ABD’deki en yaygın şirketlerden biri haline geldi; elektrikli araç şirketlerinin sayısı birkaç yıl önce 200.000’den azken bugün 3,3 milyonun üzerine çıktı.

EV endüstrisi yavaşlarken, satış sayısı hala güçlü. Edmunds’un verileri, Ocak ve Mayıs ayları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde 454 binin üzerinde EV satışı olduğunu gösteriyor, bu sayı muhtemelen artmıştır. Hibrit araçlar ve şarj edilebilir hibrit araçlar aynı dönemde 579.038 ve 110 bin olarak gerçekleşti.

Bu sayılar, EV şarjına olan talebin yakın vadede muhtemelen artmaya devam edeceği anlamına geliyor, bu da EVgo’nun neden iyi performans gösterdiğini açıklıyor. Ülkede 1 milyondan fazla müşteri hesabı ve 1.000 lokasyonu var. Ayrıca, General Motors ve Ford gibi 11 OEM şirketiyle ortaklık kurdu.

Geçtiğimiz hafta, ABD’deki önemli lokasyonlara 400 hızlı şarj standı yerleştirerek GM ile ortaklığını genişletti. İlk amiral mağazası 2025’te çevrimiçi olacak ve 20 mağazaya kadar yer alacak.

EVgo ağını hala büyütüyor. Şirket, en son sonuçlarında 145 milyondan fazla Amerikalının şarj cihazlarından birinin 10 mil yakınında yaşadığını söyledi. Şirket, en son sonuçlarında önümüzdeki birkaç yıl içinde yılda 800 ila 900 yeni durak ekleyeceğini belirtti.

Önümüzdeki üç ila beş yıl içinde 7.000 tezgaha sahip olmayı hedefliyor. Her 1.000 mağazanın ayarlanmış FAVÖK’ü yaklaşık 39,5 milyon dolara çıkacak.

Teoride, EV şarj işi yürütülmesi kolay bir iştir. EVgo gibi bir şirket genellikle şarj cihazları kurar ve ardından müşteri kendi lokasyonlarında şarj olduğunda onlardan ücret alır.

Alınan ücret, elektrik sağlayıcısına ödediği para miktarına bağlıdır. Elektrik şirketi 5 dolar alırsa, diyelim ki 7 dolarlık bir ücret alacaktır.

Şirketin elektrik maliyetinin yanı sıra araştırma-geliştirme, bakım-onarım ve amortisman gibi giderleri de bulunmaktadır.

EVgo işi büyüyor

En son finansal sonuçlar, işinin iyi gittiğini ve gelirinin %32 artarak 66 milyon dolara çıktığını gösterdi. Bu gelirin çoğu, 36,4 milyon dolar getiren şarj ağından geldi.

Diğer gelir ise eXtend ve yan gelirlerden geldi. eXtend, işletmelerin EV şarj girişimlerini başlatmalarına olanak tanıyan bir çözümken, yan gelirler reklamlardan, sponsorluklardan, hizmet olarak şarjdan ve yenilenebilir enerji kredilerinden geliyor.

EVgo’nun gelirinin bu yıl 240 milyon ila 270 milyon dolar arasına çıkması bekleniyor. Bu rakam 2023’te 161 milyon dolardı. Analistler, şirketin gelirinin 2025’te 351 milyon doların üzerine çıkmasını bekliyor.

EVgo ayrıca zararlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde daralmaya devam edeceğini öngörüyor. Bu yıl düzeltilmiş FAVÖK’ünün 59 milyon dolarlık zarardan 44 milyon ila 34 milyon dolar arasındaki bir zarara düşeceğini öngörüyor. Düzeltilmiş FAVÖK marjı 2021’deki eksi %231’den bu yıl eksi %15’e yükselecek.

Analistler EVgo hissesinin ileride daha fazla yükseliş potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Yahoo Finance’e göre, analistlerin ortalama hisse senedi tahmini 5,41 dolar, bu da mevcut seviyenin yaklaşık %17 üzerinde. En iyimser analistler Cantor Fitzgerald, Needham ve Stifel’den.

EVgo, özellikle EV satışları yavaşlamaya başladığından bazı risklerle karşı karşıya. Diğer risk ise iş modelinin uzun süredir iyi test edilmemiş olması. En önemlisi, değer kaybı riski var. En son sonuçlarda, değer kaybı ve armotizasyon %53 artışla 11 milyon doların üzerine çıktı. Ancak, risk/ödülün olumlu olduğuna inanıyorum.

EVgo hisse senedi fiyat analizi

Günlük grafik, EVgo hisse senedi fiyatının bu yılın başlarında bir kuruşluk hisse senedi haline geldikten sonra güçlü bir geri dönüş gerçekleştirdiğini gösteriyor. Bugün 1,50 dolardan neredeyse 5 dolara fırladı. 200 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamalar birbirini kestiğinde Ağustos ayında altın bir çapraz desen oluşturdu.

Hisse senedi şu anda Ağustos ayındaki en yüksek noktası olan 4,70$’daki kritik direnç noktasında bulunuyor. Oluşan çift tepe modelini geçersiz kılmak için bu seviyenin üzerine çıkması gerekiyor.

Eğer böyle bir durum gerçekleşirse hisse senedi muhtemelen Ağustos 2023’teki en yüksek seviyesi olan 5,94 dolara sıçrayacaktır. Bu fiyat mevcut seviyenin yaklaşık %26 üzerindedir.

The post EVgo hisse senedi fiyat analizi: risk/ödül oranı oldukça cazip appeared first on Invezz

2024-09-18T19:38:04Z dg43tfdfdgfd