3 GüN öNCE ORGANLARıNı BAğışLAMış... UMUTLARı MELEK OLDU

Yalova'da otomobile arkadan çarpan motosiklette ağır yaralanan Melek Karakaş 5 gün sonra hayatını kaybetti. Karakaş'ın kazadan önce bağışladığı organları, 4 kişiye umut oldu.

Yalova'da yaşayan Ziya Önder ve Melek Karakaş, 12 Nisan'da motosikletle Bursa'ya gitmek için yola çıktı. Önder idaresindeki motosiklet, aynı istikamette seyir halinde olan R.A. (58) yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle devrilen motosikletteki Önder ile Karakaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Önder, tedavisinin ardından taburcu oldu. Başından aldığı darbe ile ağır yaralanan Melek Karakaş ise 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

4 CANDA YAŞAYACAK

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek Karakaş'ın kazadan 3 gün önce hastaneye giderek organ bağışında bulunduğu ortaya çaktı. Bu gelişmenin ardından başka bedenlerde yaşayacak olan Melek'in organlarının doku ve kan grubu belirlenecek hastalara nakli konusunda girişim başlatıldı. Melek'in kazadan 3 gün önce bağışladığı organları 4 kişiye umut oldu. Melek'in, kalbi Ankara'da 15 yaşındaki bir hastaya, karaciğeri Çanakkale'de ve böbrekleri ise Bursa'da organ sırası bekleyen iki hastaya nakledilecek. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Melek Karakaş ile motosiklet sürücüsü Ziya Önder'in kaza sırasında kasklarının takılı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan motosiklet ve otomobil sürücülerinin işlemleri devam ediyor.

2024-04-19T05:37:45Z dg43tfdfdgfd