BP'NIN ELEKTRIKLI ARAç şARJ BIRIMI çALışAN SAYıSıNı AZALTTı; KüRESEL HEDEFLERINI DüşüRDü

Ron Bousso

LONDRA, 15 Nisan (Reuters) - İngiltere merkezli enerji devi BP, dünya genelinde ticari elektrikli araç filolarındaki hızlı büyüme tahminlerinin beklendiği gibi olmamasının ardından elektrikli araç şarj birimindeki çalışanlarının onda birinden fazlasını işten çıkardı ve 12 ülkedeki operasyon sayısını da dörde indirdi.

BP'nin elektrikli araç şarj birimi BP Pulse'daki bu değişiklikler, petrol ve doğalgazdan düşük karbonlu enerjiye geçiş planına ilişkin yatırımcıların şüphelerini gidermeye çalışan CEO Murray Auchincloss'un şirketteki en kârlı birimlere odaklanmasıyla meydana geldi.

Reuters'a açıklama yapan BP, elektrikli araç şarj biriminin son aylarda faaliyet gösterdiği ülke sayısını 12'den dörde düşürerek, elektrikli araç pazarında en hızlı büyümeyi beklediği ABD, İngiltere, Almanya ve Çin'e odaklandığını belirtti.

Teknoloji haberleri yapan internet sitesi Electrek'de yer alan ve şirket içi nota dayandırılan bir habere göre, ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, çalışanlarının %10'undan fazlasını işten çıkarmayı planlıyor.

Haberin orijinali için tıklayınız:

ÖNEMLİ: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Tam çevrilmiş metin olmayabilir. (Haberi çeviren Oben Mumcuoglu; Redaksiyon Birsen Altaylı)

2024-04-15T12:49:53Z dg43tfdfdgfd