MASERATI'DEN öZGüR RUHLU ELEKTRIKLI: GRANCABRIO FOLGORE

Üç motorlu kurulum, 450 km menzil ve kumaş bir tavan. Daha iyi ne olabilir?

Özgürlüğü sizlere sıfır emisyon ile köklerine kadar hissettirebilecek yeni Maserati ile tanışın. Uzun bir süredir kendisinden haberdar olduğumuz GranCabrio Folgore, resmen tanıtıldı. Model, kökenlerini paylaştığı GranTurismo Folgore ile benzer özellikler taşıyor.

Maserati'nin GranTurismo Folgore için ürettiği üç adet radyal akımlı sabit mıknatıslı motor, üstü açık kardeşinde de karşımıza çıkıyor. Son teknoloji ürünü bu motorların ikisi arka aksa, biri ise ön aksa yerleştirilmiş durumda. Teknik olarak motorların toplam çıkış gücü 900 kW'a kadar, neredeyse 1.200 bg güç, ulaşabiliyor. Lakin bataryanın kısa süreliğine bile olsa bu çıkışı destekleyemediğini söyleyelim. MaxBoost modunda toplam çıkış gücü ancak 820 bg güce ulaşabiliyor. Standart halde ise toplamda 760 bg güç emrinizde.

Net hacmi 83 kWh olan batarya için ise özel bir tasarım düşünülmüş. GranCabrio'nun tasarımını bozmak istemeyen Maserati, batarya paketini "T" şekline getirerek yolcu bölümünün arkasına ve tam ortasına sığmasını sağlamış.

Batarya demişken, GranCabrio Folgore'nin 270 kW hızlı şarj desteği sunduğunu da not edelim. Bu sayede üstü açık elektrikli, yüzde 20-80 şarj aralığını 18 dakikada doldurabiliyor. Buna ek olarak geri kazanımlı fren sistemi de bataryanızın gücünü korumanıza olanak sağlıyor. WLTP verilerine göre model 450 kilometreye yakın bir menzile sahip.

Bunu da oku

Arka bölümde bağımsız süspansiyon kullanacak GranCabrio Folgore, bir Maserati cabrio'sundan beklediğiniz tüm donanımlara da sahip. Bu donanımların başında elbette "üşümeyin" diye geliştirilen boyun ısıtıcı bulunuyor.

2024-04-16T07:03:31Z dg43tfdfdgfd