İTALYADA MILANO TARTışMASı

İtalyada Milano tartışması

İtalyan otomotiv üreticisi Alfa Romeonun uzun zamandır beklenen yeni modeli önceki günlerde tanıtıldı.

Adını, markanın kurulduğu Kuzey İtalyadaki Milano kentinden alan kompakt boyutlardaki otomobilin, markanın en çok satılan modellerinden biri olması bekleniyor.

Milano, Alfa Romeo cephesinde heyecan yaratsa da, İtalyada tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öyle ki, FCA ve PSAnın birleşerek Stellantisi kurmasının ardından, kurulan bu yeni yapı bünyesine geçen Alfa Romeo, yeni otomobilinde de Stellantisin ortak altyapı ve teknolojilerinden faydalanıyor.

Bu kapsamda Milanonun üretim adresi de bir Alfa Romeodan beklendiği üzere İtalya yerine Polonya olarak belirlendi.

İşte bu durum, İtalyan hükümetinin tepkisini çekti.

YASALARA AYKIRI

İtalya Ekonomik Gelişme Bakanı Adolfo Urso, ülkenin sanayi başkenti Torinoda yaptığı açıklamada, Alfa Romeo Milanonun ülke dışında üretilmesinin yasal olmadığına yönelik sert bir açıklamada bulundu.

Urso, "Milano isimli bir otomobil Polonyada üretilemez. Bu İtalya yasalarına aykırı bir durum" dedi.

Ülkede 2023 yılında çıkarılan ve İtalyan adı taşıyan ürünlerin İtalyan olmasını öngören yasayı hatırlatan Urso, "Bu yasa, tüketicileri yanıltacak göstergeler veremeyeceğinizi öngörüyor. Dolayısıyla, Milano adlı bir otomobilin İtalyada üretilmesi gerekiyor. Aksi takdirde, İtalyan yasalarına göre izin verilmeyen yanıltıcı bir algı yaratılmış olacak" dedi.

Ursonun bahsini ettiği yasa ile, başka ülkelerde üretilen bir ürünün İtalyadan geliyormuş gibi sunulması ülkede artık yasa dışı olarak kabul ediyor.

POLONYAYA TAŞINDI FİYATI UCUZLADI

Stellantis cephesinden henüz İtalya Sanayi Bakanı Adolfo Ursonun açıklamalarına bir yanıt gelmedi.

Fakat, Stellantis CEOsu Carlos Tavares, daha önce Automotive Newsa yaptığı bir açıklamada, Milanoyu, İtalya yerine Polonyada üretmenin, otomobilin başlangıç fiyatını 10 bin euro kadar aşağı çekeceğini söylemişti.

Fiat 500, 500X ve Lancia Ypsilon gibi modellere ev sahipliği yapan Polonyadaki Tychy fabrikasında, Alfa Romeo Milano ile aynı teknolojiyi paylaşan Stellantisin bir diğer markası Jeepin Avenger modeli de üretiliyor.

İTALYAYA ÇİNLİLER GELİRSE FABRİKA KAPATABİLİRİZ

Öte yandan, İtalyan hükümeti, ülkede yatırım yapması için Tesla ile görüşmeler yapıldığını ve Chery de dahil olmak üzere Çinli otomobil üreticilerinden en az birini İtalyada üretim yapmaya ikna etmek için çalışıldığını duyurmuştu.

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Fiat, Alfa Romeo, Maserati ve Lancianın da sahibi konumundaki Stellantisin CEOsu Carlos Tavares de, İtalyaya Çinden gelecek olası bir otomotiv yatırımının kendilerini bazı zor kararlar almaya zorlayabileceğini bildirmişti.

Tavares, bu kararlar kapsamında, tesis kapatmalar da dahil olmak üzere yeni bir pencere açabileceği uyarısında bulunarak, "Eğer birileri bizi Çinli firmalar ile doğrudan rekabet içine çekmek istiyorlarsa, alınacak istenmeyen kararlardan da sorumlu olacaklardır. Böyle bir durumda şu anda sahip olduğumuz kadar çok fabrikaya ihtiyacımız olmayabilir. Savaşmaya hazırız, ama unutulmamalı ki her savaşta kayıplar olur" dedi.

HİBRİT VE ELEKTRİK SEÇENEĞİ İLE GELECEK

156 veya 240 beygir olmak üzere iki farklı güce sahip versiyonu bulunan elektrikli Milanoda, 54 kWs batarya görev yapıyor. WLTP ölçümlerine göre ortalama 410 kilometre ve şehir içerisinde 590 kilometre menzil sunan bu versiyonun bataryası yüzde 10 kapasiteden yüzde 80e 30 dakikadan daha kısa sürede şarj edilebiliyor.

Milanonun hibrit güç seçeneğinde ise, 136 beygir gücünde 48-V Hibrit VGT (Değişken Geometrili Turbo) mimarisine sahip motor görev yapıyor. 3 silindirli 1.2 litrelik turbo motor, 48 volt batarya ve 21 kW elektrik motoru içeren elektrikli sistemle kombine ediliyor.

4.17 metrelik uzunluğu, 1.79 metrelik genişliği ve 1.5 metrelik yüksekliğe sahip Milano, Alfa Romeonun Tonalenin altında markanın giriş modeli olarak konumlandırılıyor.

Elektrikli ve hibrit motor seçenekleri bulunan Milanonun yaz aylarında Türkiyede ön satışa çıkması ve yaz sonunda da yollara çıkması bekleniyor.

2024-04-15T05:16:06Z dg43tfdfdgfd