KONTROLü MUTLAKA YAPıLMALı... REZERVASYONDA ‘KOPYA SITE'YE KANMAYıN!

Vatandaşları rezervasyon yaptırırken ‘kopya site yöntemi' ile dolandıranlara karşı uyaran TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Abartılı derecede indirimli fiyatlara şüpheyle bakılmalı dedi.

Turizm sezonu yavaş yavaş açılmaya başlarken, erken rezervasyon süreci de devam ediyor. Bu dönemi fırsat bilen dolandırıcılar da devrede. Rezervasyon yaptırmak isteyen vatandaşları 'kopya site yöntemi' ile satış yapanlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, dolandırıcıların, otellerin ve seyahat şirketlerinin internet sitelerinin birebir kopyası olan siteler açabildiklerini söyledi.

ÇOK DÜŞÜK FİYATA DİKKAT

Eresin, rezervasyon yaptırırken tuzağa düşmemek için dikkat edilmesi gereken detayları şöyle sıraladı:

Bir seyahat acentesi veya bir tur operatörü aracılığıyla tatil planlanıyorsa öncelikle bu şirketlerin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği üyesi olmasına dikkat edilmeli.

Aracı kullanmadan online siteler üzerinden bir tatil planlaması yapılıyorsa, bu sitelerin gerçek ve güvenilir olduklarının kontrolü mutlaka yapılmalı.

Online siteler üzerinden rezervasyon yapılması sonrası otelden de rezervasyonlar teyit edilmeli

Abartılı derecede indirimli fiyatlara şüpheyle bakılmalı ve otellerin gerçek kendi internet sitelerinden rezervasyon yapılmalı.'

KREDİ KARTI BOŞALTILIYOR

Özellikle arama motorlarında ilk sırada çıkan yerlere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Eresin, 'Sahte sitelerden yapılan işlemden sonra kredi kartından sitede belirtilen tutar çekiliyor ve ardından satın alma işlemi yapan kişiye orijinal otelin logosunun yer aldığı rezervasyon dosyası ve onayı da gönderiliyor. Dolandırıcılar hem kartları kopyalıyor hem de farklı harcamalar yaparak kredi kartını boşaltıyor' dedi.

Seyahat acentaları, TÜRSAB'ın davetiyle katıldıkları iftarda 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı yakından tanıdı.

YASSIADA'YA ACENTE ÇIKARMASI

Turizm; döviz girdisi sağlayan, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan yapısıyla ekonomi için önemli rol oynayan bir sektör. Türkiye, bu yıl 60 milyon turist, 60 milyar dolar da turizm geliri hedefliyor. Son yıllarda atakta olan sektörün dünya turizminde daha üst sıralara yerleşebilmesi için 'Turizm Yüzyılı' projesinin hayata geçirildiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, 'Turizm Yüzyılı projesiyle turizmi 12 aya yaymak, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasını sağlamak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en büyük hedeflerimizin başında geliyor. Bu projeyle turizmin ülkemize sağladığı katkının artırılmasını, turizmle elde edilen kazanımların ülkemiz genelinde olabildiğince eşit bir şekilde dağılmasını ve paylaşılmasını amaçlıyoruz' dedi.

ZİYARETE AÇIK

TÜRSAB'ın Ramazan ayının manevi atmosferinde üyeleriyle bir araya gelmek amacıyla başlattığı 'Turizm Yüzyılı İftarları'nın ilk buluşmasının seyahat acentesi temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildiği İstanbul Yassıada'da (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) konuşan Bağlıkaya, ziyaretçileri adaya davet etti. Bağlıkaya, '1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla toplumsal hafızamızda üzücü hatırlara neden olan ve benzer acıların bir daha yaşanmaması adına gelecek kuşaklara ibret olarak kalacak Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı turizme kazandıran Albayrak Ailesi'ne de teşekkür ediyoruz' dedi.

2024-03-29T05:10:51Z dg43tfdfdgfd